Schizencephaly    
startpagina ---> neuronale migratie ---> schizencephaly
 


Inhoud:


 

Inleiding:

Schizencephaly of hersenspleet, is een bepaalde hersenafwijking welke ontstaat tijdens de zwangerschap. Bij Schizencephaly ziet men een spleet of kloof in de hersenen.

[inhoud]

 
 

Hoe ziet schizencephaly eruit?:

Zoals de naam eigenlijk al zegt is er een spleet of kloof in de hersenen. Bij een spleet loopt deze spleet vanaf het hersenoppervlak tot in een hersenventrikel. Normaal gesproken is een ventrikel een vloeistofgevulde kamer diep binnenin de hersenen. Bij de spleet is het ventrikel direct met het hersenoppervlak verbonden, wat dus normaal niet het geval is. De spleet kan enkelzijdig en dubbelzijdig voorkomen. De wanden van de spleet kunnen elkaar raken, maar ook los van elkaar liggen. Bij gesloten zoom (closed lip) schizencephaly raken de wanden elkaar, en bij open zoom (open lip) schizencephaly raken de wanden elkaar niet.

[inhoud]

 
 

Oorzaak:

Er zijn verschillende oorzaken welke schizencephaly veroorzaken. Soms ligt de oorzak in problemen tijdens de zwangerschap zoals infecties en blootstelling aan bepaalde medicijnen en stoffen (giffen). In andere gevallen kan schizencephaly veroorzaakt worden door mutatie van een gen(en).

[inhoud]

 
 
 
 

Let op:

Houdt contact met uw eigen arts voor de juiste en recente informatie betreffende uw kind. De informatie op deze pagina kan niet volledig, achterhaald of foutief zijn, mede door onderzoek wat wordt uitgevoerd. Indien u onjuiste informatie ziet, wordt u verzocht dit te melden via het adres: info@lissencephaly.nl