Vaccinaties
 

Inhoud:

 
 

Hepatitis B

Hepatitis is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door micro-organismen of door giftige stoffen bv medicijnen. Er zijn een aantal verschillende typen, maar hier zullen we alleen Hepatitis B behandelen. Dit omdat aangeraden wordt omdat kinderen met o.a. een handicap een vergroot risico lopen. Ook personen die regelmatig in aanraking komen met gehandicapte kinderen wordt aangeraden om deze vaccinatie te ondergaan. Dus ook als ouder zijnde van een kind met lissencephaly en polymicrogyrie kunt het beste deze vaccinatie nemen.

Wat is hepatitis B:

Hepatitis B (serumhepatitis) is een ernstige infectieziekte die wordt veroorzaakt door het hepatitis b-virus (HBV). Dit virus kan een leverontsteking veroorzaken. De ziekteverschijnselen zijn vermoeidheid, koorts, slechte eetlust, spier- en gewrichtspijnen, misselijkheid en braken. Soms gaat het ook gepaard met geelzucht (gele verkleuring van oogwit en huid), maar meestal geeft een hepatitis B infectie geen verschijnselen. Iemand die besmet is met het virus is besmettelijk voor anderen, en kunnen zodoende de ziekte overdragen op anderen.

Werking en bijwerkingen van het vaccin:

Tegen hepatitis B bestaat een vaccin, dit vaccin bootst het virus na, zonder dat het virus in het vaccin aanwezig is. Het vaccin bevat alleen het deel dat nodig is om een afweerreactie op te roepen. De meeste personen worden er niet ziek van en wordt het vaccin goed verdragen.
In het zeldzame geval er een bijwerking optreedt, is er meestal sprake van tijdelijke pijn rond de injectieplaats, lichte koorts en/of plaatselijke roodheid en/of een lichte zwelling. Let op! het vaccin mag niet toegediend worden indien de persoon hoge koorts heeft (boven de 38,5° C).

Voor meer informatie omtrent hepatitis of een vaccinatie voor u en/of uw kind(eren) ga naar uw arts of consultie bureau. Ook kunt u op de volgende adressen tercht voor meer informatie:

Hepatitis infolijn: 033 - 42 20 988

[naar boven]

 
 
 
 
startpagina ---> aanverwante artikelen ---> vaccinaties