Medisch diagnostis centrum
 
 
 
[startpagina] [lissencephaly] [polymicrogyrie] [neuronale migratie]
 
 

Inleiding:

Een medisch diagnostis centrum is meestal bij een groot (universitair) ziekenhuis gelegen. Er zijn in Nederland meedere van deze centra. Deze zijn oa.:

 
 

Het Sylvia Toth centrum

Het Sylvia Toth centrum is een zogenaamd medisch diagnose centrum. In Nederland bevinden zich nog een paar van deze centra. Het Sylvia Toth centrum is onderdeel van het Wilhelmina kinder ziekenhuis in Utrecht. Dit centrum is speciaal opgericht om in een dag een diagnose te stellen bij kinderen waarvan men uitgaat dat deze een afwijking hebben op het gebied van:

  • onbegrepen ontwikkelings achterstand
  • stofwisselings problemen
  • moeilijk instelbare epilepsie

Het is voor zowel de ouders als het kind een zeer zware en soms emotionele dag. Maar het grote voordeel is dat alle onderzoeken op (in de meeste gevallen) 1 dag gepland worden, waarbij men over een kamer beschikt, en de onderzoeken die men nodig acht daar zoveel mogelijk afspelen, dus de arts komt bij u langs. Indien er b.v. een MRI moet worden gemaakt zal men dus wel naar de betreffende afdeling moeten gaan, maar daar wordt u dan naar toe begeleid. Het grote voordeel is dus dat in een dag een grote groep verschillende specialisten langs komt om te kijken.

[naar boven]

 
 
 
 
[startpagina] [lissencephaly] [polymicrogyrie] [navigatie] [neuronale migratiestoornis]